Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bageta
  • 0.84 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.84 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Šalotka
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Rajčata
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Sýr Gruyére
  • 0.5 šálek Sýr Parmezán
  • 0.25 šálek Brokolice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1228 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 671.7 mg
  • Draslík 1665.1 mg
  • Vláknina 9013.8 mg
  • Vitamín A 9013.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem (1 + 1 lžička), vsypeme na jemno nasekanou šalotku a smažíme do měkka (asi 2 minuty). Přidáme na plátky pokrájené žampiony, citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou brokolici, dále restujeme 2 minuty. Do směsi přidáme ještě na plátky pokrájenou papriku, opět 2 minuty restujeme. Zeleninu opepříme, osolíme a dáme z pánve na misku.

  • 2

    V další misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme. Na pánev vložíme opět olej a máslo (1 : 1), které rozehřejeme, vlijeme polovinu vajec a lehce s pánví potřásáme, aby se usmažila i vejce nahoře. Jakmile povrch zatuhne, posypeme polovinu omelety směsí z poloviny strouhaných sýrů, poklademe polovinou restované zeleniny, na kostičky nakrájeným rajčetem a nakrájenými listy mladého špenátu. Na náplň obracečkou přiklopíme druhou polovinu omelety a dáme na talíř, takto připravíme i druhou omeletu.

  • 3

    Servírujeme ozdobené na jemno nasekanou čerstvou bazalkou s bagetou nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu