Studená mrkvová polévka s jogurtem, šunkou a kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Mrkev kořen
  • 120 g Šunka dušená
  • 175 ml Řecký jogurt
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Kiwi
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 468 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 165.2 mg
  • Vláknina 15100.6 mg
  • Vitamín A 15100.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci na rozpáleném oleji orestujeme asi 5 minut očištěnou nadrobno nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, potom přidáme čerstvý nasekaný koriandr, zalijeme 1 litrem vody a 20 minut vaříme doměkka pod poklicí.

  • 2

    Zeleninu s trochou vývaru dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Přidáme ke směsi tolik vývaru, abychom měli konzistenci, kterou si přejeme a vše promícháme. Takto připravenou polévku přelijeme do mísy, až zchladne, vmícháme jogurt a dáme odležet do ledničky.

  • 4

    Před servírováním na pánvi lehce osmažíme 1 minutu šunku pokrájenou na nudličky. Polévku podáváme v miskách ozdobenou šunkou, kostičkami kiwi a nakrájenou syrovou mrkví.

Komentáře k receptu