Studená ředkvičková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 20 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 464.7 mg
  • Vláknina 4049 mg
  • Vitamín A 4049 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ředkvičky (3/4 množství) najemno nastrouháme. Přidáme k nim jogurt, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vše dobře rozmícháme.

  • 2

    Směs nalijeme do misek a každou porci ozdobíme zbylými, na kolečka nakrájenými ředkvičkami.

  • 3

    Polévku můžeme posypat naklíčenými semínky ředkviček nebo nasekanou řeřichou.

Komentáře k receptu