Tousty s matjesy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 250 g Chléb toastový
  • 6 ks Matjesy - filet
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Ředkvička
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 399.4 mg
  • Vláknina 12125 mg
  • Vitamín A 12125 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety ze sleďů (matjesy) zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, odstraníme pomocí pinzety případné kostičky, nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky. Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a jablko rozkrájíme na velmi tenké plátky. Ředkvičky s koprem omyjeme a nakrájíme na plátky. Z kopru setřepeme vodu a otrhané lístky odložíme na ozdobu.

  • 3

    Tmavé krajíčky sendvičového chleba natřeme se sýrem Lučina, na něj poklademe kousky jablek, navrch položíme kousky matjesů, cibuli, ozdobíme ředkvičkami, koprem a podáváme.

Komentáře k receptu