Čokoládový koláč s pomeranči

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 220 g Cukr třtinový
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 2 ks Pomeranče
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 252.3 mg
  • Vláknina 5161 mg
  • Vitamín A 5161 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto urovnáme do koláčové formy, zakryjeme alobalem a 10 minut předpečeme, odendáme alobal a dalších 10 minut dopečeme.

  • 2

    Cukr a vejce vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny, přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu, pomerančovou šťávu, kůru a mouku.

  • 3

    Vše vymícháme do hustého krému který vlijeme do předpečeného koláče a pečeme až krém ztuhne.

  • 4

    Necháme vychladnout.

  • 5

    Hotový koláč zdobíme kandovanou pomerančovou kůrou nebo ho poprášíme kakaem.

Komentáře k receptu