Zadělávaný chřest

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Chřest bílý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 219.1 mg
  • Draslík 279.1 mg
  • Vláknina 5868.1 mg
  • Vitamín A 5868.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest.

  • 4

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu