Frittata s cuketou a pecorinem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr kozí
  • 2 ks Cuketa
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 391.7 mg
  • Draslík 206.5 mg
  • Vláknina 824.8 mg
  • Vitamín A 824.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.

  • 2

    Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.

  • 3

    Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.

  • 4

    Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu