Frittata s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 680 g Cuketa
  • 55 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 252.9 mg
  • Draslík 395.1 mg
  • Vláknina 2293.2 mg
  • Vitamín A 2293.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát.

  • 3

    Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy.

  • 4

    Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce.

  • 5

    Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu.

  • 6

    Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme.

  • 7

    Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu