Pikantní játrové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra králičí
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý celý
  • 4 ks Šalotka
  • 3 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 7045 mg
  • Vitamín A 7045 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.

  • 2

    Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.

  • 3

    Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.

  • 4

    Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.

Komentáře k receptu