Štóla s čokoládou a cukrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Mouka polohrubá
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 170 g Čokoláda hořká
  • 180 g Mandle
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 437.7 mg
  • Vláknina 12397.7 mg
  • Vitamín A 12397.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu se 150g másla. Mícháme metličkou dokud se ingredience zcela nespojí.

  • 2

    Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Přidáme vanilkový prášek a cukr a směs odložíme stranou.

  • 3

    Ve vodní lázni v míse smícháme žloutky, moučkový cukr a mleté mandle. Poté mísu vyjmeme z vody, přidáme 80g mouky, směs důkladně promícháme a opatrě vmícháme sníh z bílků.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 230C.

  • 5

    Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané a vysypané moukou. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 210C a pečeme ještě 20 minut.

  • 6

    Hotovou štolu ihned vyklopíme. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu