Sladká ořechová štóla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 180 g Hera
  • 220 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 270 g Tvaroh měkký
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 150 g Kandované ovoce
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Cukr moučkový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 52.6 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 3925.3 mg
  • Vitamín A 3925.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu.

  • 2

    Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem.

  • 3

    Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem.

Komentáře k receptu