Zapékané brambory s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.13 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 700.3 mg
  • Vláknina 10696.2 mg
  • Vitamín A 10696.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 110.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s trochou oleje, část směsi použijeme na vymazání zapékací mísy.

  • 2

    Maso osolíme a osmažíme na pánvi.

  • 3

    Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, pokapeme je česnekovým olejem, na ně klademe vrstvu masa.

  • 4

    Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme špetku muškátu a osolíme. Nalijeme na maso s bramborami, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu