Zelný salát s jablky a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Diachrom
  • 1 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 226.4 mg
  • Vláknina 4025 mg
  • Vitamín A 4025 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté červené zelí nakrouháme na nudličky.

  • 2

    Spaříme vroucí vodou a necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100ml studené vody.

  • 4

    Zálivku zamícháme.

  • 5

    Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a vše přidáme k zelí, které vychladlo.

  • 6

    Zalijeme zálivkou, promícháme a dáme vychladit.

Komentáře k receptu