Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 hrst Hroznové víno
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 609.4 mg
  • Vláknina 17400.2 mg
  • Vitamín A 17400.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 žloutky z uvařených vajec utřeme s olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme.

  • 2

    Očištěné hlávkové zelí nakrouháme a smícháme s oloupanými, jádřinců zbavenými jablky nakrájenými na kostky. Vmícháme připravenou zálivku a salát necháme chvíli odležet.

  • 3

    Před podáváním do salátu přidáme omyté hroznové víno.

Komentáře k receptu