Gratinovaný plněný květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 241.3 mg
  • Draslík 805.8 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky.

  • 3

    Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu