Gratinovaný plněný květák
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 241.3 mg
- Draslík 805.8 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka. 
- 
                                2Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky. 
- 
                                3Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        