Fenyklový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 300 g Fenykl obecný
  • 150 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 904 mg
  • Vláknina 41033.3 mg
  • Vitamín A 41033.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s 1/2 cukru, poté přimícháme 100g měkkého másla. Za stálého míchání přisypeme postupně mouku. Uvařený fenykl rozmačkáme na kaši a vzniklé pyré vmícháme do směsi.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 4

    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme zbylý cukr a vmícháme do fenyklové směsi.

  • 5

    Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 35minut. Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu