Nakládaná rajčata
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 318.5 mg
- Vláknina 4338 mg
- Vitamín A 4338 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájená rajčata, řezem nahoru, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče, posypeme solí, cukrem, oreganem a zakapeme olejem. 
- 
                                2Dáme do předem rozpálené trouby a okamžitě jí vypneme. 
- 
                                3Necháme v ní rajčata přes noc, nebo celý den, troubu necháme zavřenou. 
- 
                                4Potom rajčata naskládáme do sklenic, na každou vrstvu dáme pár kaparů, plátky česneku a lístků bazalky. Zalijeme olejem tak, aby nezůstaly vzduchové bubliny. 
- 
                                5V chladu vydrží 14 dnů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        