Nakládaná rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 hrst Kapary sterilované
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 318.5 mg
  • Vláknina 4338 mg
  • Vitamín A 4338 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájená rajčata, řezem nahoru, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče, posypeme solí, cukrem, oreganem a zakapeme olejem.

  • 2

    Dáme do předem rozpálené trouby a okamžitě jí vypneme.

  • 3

    Necháme v ní rajčata přes noc, nebo celý den, troubu necháme zavřenou.

  • 4

    Potom rajčata naskládáme do sklenic, na každou vrstvu dáme pár kaparů, plátky česneku a lístků bazalky. Zalijeme olejem tak, aby nezůstaly vzduchové bubliny.

  • 5

    V chladu vydrží 14 dnů.

Komentáře k receptu