Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 621.1 mg
  • Vláknina 2425.3 mg
  • Vitamín A 2425.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Na zbylém sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou cibulovou nať a okořeníme paprikou, kmínem a utřeným česnekem. Vložíme zpět maso, vše zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu