Vepřové maso dušené na kmíně

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 25 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřový ořez
  • 120 g Tuk
  • 3 g Kmín celý
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 326.9 mg
  • Vláknina 1713 mg
  • Vitamín A 1713 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme.

  • 4

    Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu