Mandlová krémová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 54 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 269.1 mg
- Draslík 785.6 mg
- Vláknina 5471 mg
- Vitamín A 5471 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostičky a podusíme na másle. Přidáme mleté mandle, krátce je opražíme, zalijeme vývarem a polovinou smetany. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut za občasného zamíchání. 
- 
                                2Polévku přecedíme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Přilijeme žloutky, rozkvedlané s trochou vody. 
- 
                                3Zbylou smetanu ušleháme a před podáváním přidáme do polévky. Každou porci posypeme nasucho opraženými plátky mandlí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        