Jablka zapečená v rýžové kaši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 250 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 800 g Jablka
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 8 kávová lžička Marmeláda rybízová
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 178.2 mg
  • Draslík 370.1 mg
  • Vláknina 10350 mg
  • Vitamín A 10350 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 168.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.

  • 2

    Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu