Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kávová lžička Marmeláda višňová
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 8 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 227.6 mg
  • Draslík 524.6 mg
  • Vláknina 18118 mg
  • Vitamín A 18118 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 854.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Poté jablka potřeme rozpuštěným máslem a do poloviny je obalíme v krystalovém cukru. Ohnivzdornou mísu vymažeme zbylým máslem, kterým jsme potřeli jablka, vložíme do ní jablka, vykrojené otvory po jádřincích vyplníme višňovou marmeládou, jablka posypeme nudličkami mandlí, které jsme spařili a oloupali. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, dokud jablka nezezlátnou.

  • 2

    Podáváme je politá vanilkovou omáčkou.

  • 3

    Vanilkovou omáčku připravíme zašleháním pudinku, cukru a žloutků do mléka. Přidáme máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku zahříváme na mírném plameni, stále mícháme, až omáčka zhoustne. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr vmícháme rum.

Komentáře k receptu