Steaky z lososa s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hrušky
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 šálek Vývar slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 762.6 mg
  • Vláknina 13022.4 mg
  • Vitamín A 13022.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky zbavíme jádřinců, omytý korpus na jemno rozsekáme.

  • 2

    Rozehřejeme 2 lžíce másla, smícháme se solí, hořčičným práškem, koprem, bazalkou a pepřem. Směs poklademe na čtvrtky hrušek.

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kroužky, očištěnou mrkev krájíme na nudličky. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme vývar, cibuli s mrkví a pod pokličkou zeleninu zvolna dusíme 5 - 10 minut.

  • 4

    Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, spolu s plátky limetky a omytými steaky z lososa přidáme k zelenině, vše dusíme pod pokličkou 10 minut.

  • 5

    Lososa upravíme na talíře spolu s hruškami a zeleninou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu