Marinovaná hovězí svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.7 polévková lžíce Olej sójový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 443.6 mg
  • Vláknina 411.5 mg
  • Vitamín A 411.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sójovou omáčku, bílé víno a nastrouhaný čerstvý zázvor promícháme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu v chladu.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Do pánve přilijeme marinádu a necháme ji vsáknout do masa.

  • 4

    Podáváme spolu se solí a hořčicí.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, rýže nebo smažený lilek.

Komentáře k receptu