Filé se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 800 g Filé z aljašské tresky
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 ml Víno bílé
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 152.5 mg
 - Draslík 19.7 mg
 - Vláknina 261 mg
 - Vitamín A 261 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou.