Pěna z pečených jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3277 kcal
- Sacharidy 585 g
- Tuky 93 g
- Sodík 3236 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 585 g
- Cholesterol 328 mg
- Draslík 870.9 mg
- Vláknina 25513 mg
- Vitamín A 25513 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme.
-
2
V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem.
-
3
Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty.