Pěna z pečených jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3277 kcal
 - Sacharidy 585 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 3236 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 585 g
 - Cholesterol 328 mg
 - Draslík 870.9 mg
 - Vláknina 25513 mg
 - Vitamín A 25513 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme.
 - 
                                2
V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem.
 - 
                                3
Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty.