Rizolky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunkový salám
  • 160 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 140 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 409.4 mg
  • Draslík 370 mg
  • Vláknina 2246.2 mg
  • Vitamín A 2246.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.

  • 3

    Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.

  • 4

    Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  • 5

    Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

Komentáře k receptu