Polévka busecca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pórek
  • 300 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Rajčata
  • 60 g Fazole bílé sterilované
  • 500 g Dršťky vařené
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 60 g Anglická slanina
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 2490 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 397.5 mg
  • Vláknina 6413.8 mg
  • Vitamín A 6413.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole se zeleninou vaříme společně asi hodinu. Zeleninu pak nakrájíme na silnější plátky a s drobně nasekanou cibulí podusíme na másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, rajský protlak a přelijeme vývarem.

  • 2

    Poté přidáme fazole a na nudličky nakrájené (předem předvařené) dršťky a na mírném ohni vaříme dalších cca 30 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek a jemně nasekanou bazalku s majoránkou a dochutíme.

  • 3

    K tomu zvlášť v misce podáváme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu