Soté z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 250 g Brokolice
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 426.4 mg
  • Vláknina 4170.1 mg
  • Vitamín A 4170.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na kostičky a osolíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, očištěnou papriku nakrájíme na proužky a omytou brokolici rozebereme na růžičky.

  • 3

    Brokolici s paprikou chvíli povaříme a scedíme.

  • 4

    Na rozpálený olej vložíme kostičky filé a orestujeme je. Přidáme zeleninu, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vše podusíme, a když se voda vyvaří, vmícháme smetanu s jogurtem. Krátce prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu