Bretaňský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 215.2 mg
  • Draslík 48.6 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr se špetkou soli a 4 žloutky metličkou ušleháme dohladka. Máslo rozmícháme na pastu a přidáme do směsi. Přilijeme rum a postupně za stálého míchání přidáváme mouku.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Těsto vlijeme do rozvírací dortové formy a stěrkou uhladíme. Zbylé žloutky rozšleháme v mléce a štětcem koláč jimi potřeme. Vidličkou můžeme vytvořit na povrchu ornamenty.

  • 4

    Vložíme do trouby a pečeme 45minut.

  • 5

    Hotový koláč vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu