Králičí soté
Suroviny
- 1000 g Králičí maso
 - 500 g Brokolice
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 148.5 mg
 - Draslík 1619.7 mg
 - Vláknina 10405.2 mg
 - Vitamín A 10405.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 145.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a rozmělníme. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V rozehřátém oleji opečeme omyté porce králíka.
 - 
                                3
Na másle zpěníme cibuli, přisypeme kari koření a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriku, česnek utřený se solí, pepř a vše zalijeme vínem. Uvedeme do varu, vložíme porce králíka a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                4
Očištěnou a omytou brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a přidáme do hrnce s králičím masem. Společně ještě krátce podusíme a podáváme.