Myslivecká hovězí pečeně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Ocet kvasný lihový
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 100 g Petržel - nať
  • 30 g Cukr krupice
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 3 g Divoké koření celé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1272 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 110.4 mg
  • Vláknina 2410 mg
  • Vitamín A 2410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku.

  • 3

    Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme.

  • 5

    Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem.

  • 6

    Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.

  • 7

    Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme.

Komentáře k receptu