Zapékané těstoviny s telecím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Telecí plec
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 780.1 mg
  • Vláknina 7518 mg
  • Vitamín A 7518 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme maso a pokrájíme na 5 porcí, osolíme, opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji, přilijeme vodu a necháme 1 hodinu vařit. Mezitím uvaříme dle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Když je maso měkké, vložíme každou porci zvlášť do pečícího sáčku, přidáme porci těstovin a zalijeme vývarem z masa, smíchaným s rozmixovanými rajčaty. Sáčky zavážeme, vložíme na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě, občas pekáč protřepeme, aby se jednotlivé suroviny v sáčcích promíchaly.

  • 2

    Servírujeme posypané nastrouhaným sýrem nebo je možné sýr přidat do sáčků, aby se zapekl.

Komentáře k receptu