Bramborový nákyp s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 50 g Šunka dušená
  • 80 g Sýr Gorgonzola
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 583.6 mg
  • Vláknina 12684.8 mg
  • Vitamín A 12684.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.

  • 3

    Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.

  • 4

    Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Komentáře k receptu