Vývar s jeleními knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Jelení maso
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 plátek Chléb toastový
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1491 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 170.9 mg
  • Draslík 539.7 mg
  • Vláknina 6124 mg
  • Vitamín A 6124 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb namočíme. Jelení šunku nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno. Vymačkáme přebytečnou vodu z toastového chleba. Rozpustíme si máslo a rozšleháme vejce.

  • 2

    Vše vložíme do mísy, přisypeme 50 g strouhanky, prohněteme a ze vzniklé hmoty vymodelujeme malé knedlíčky.

  • 3

    Do hrnce dáme 1 litr vody, přidáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíčky a vaříme 5 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu