Huspenina ze zvěřiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zaječí kýta
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jalovec
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Víno madeira
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 1208.1 mg
  • Vláknina 9627.5 mg
  • Vitamín A 9627.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme.

  • 2

    Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme.

  • 3

    Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě.

Komentáře k receptu