Králík na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mascarpone
  • 100 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Lilek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Králík
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 260.4 mg
  • Draslík 1109.4 mg
  • Vláknina 6762.3 mg
  • Vitamín A 6762.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme.

  • 3

    Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu.

  • 4

    Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu