Králík s houbami dušený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 1245.3 mg
  • Vláknina 6980.1 mg
  • Vitamín A 6980.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky.

  • 2

    Maso osmažíme na másle, přidáme houby, cibuli a promícháme s moukou. Chvíli restujeme, poté přilijeme pivo, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Omáčku ochutíme citronovou šťávou, vmícháme smetanu, jemně posekanou petrželovou nať a prohřejeme.

Komentáře k receptu