Krůtí měšec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 241.7 mg
  • Draslík 975 mg
  • Vláknina 4739.8 mg
  • Vitamín A 4739.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vejce smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky, nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.

  • 3

    Plátky masa potřeme připravenou směsí, vytvoříme měšce a upevníme je párátky. Obalíme v Solamylu a opečeme na másle spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými žampiony. Dusíme doměkka a během dušení maso podléváme bílým vínem.

  • 4

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu