Hovězí plátky plněné křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí kýta
  • 30 g Strouhanka
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 290.7 mg
  • Draslík 961 mg
  • Vláknina 796.3 mg
  • Vitamín A 796.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.

  • 2

    Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.

  • 3

    Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu