Tvarohový pohár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 9 plátek Želatina bílá plátky
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Sirup rybízový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 7.9 mg
  • Draslík 137 mg
  • Vláknina 3372.5 mg
  • Vitamín A 3372.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části. První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu