Telecí kýta pečená v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Listové těsto
  • 100 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.6 mg
  • Draslík 706.5 mg
  • Vláknina 5063.8 mg
  • Vitamín A 5063.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek podusíme na oleji spolu s kořením a portským vínem. Vložíme omyté maso, zprudka je opečeme, vyjmeme a osolíme.

  • 2

    Z listového těsta vyválíme plát, poklademe spařeným špenátem, opečeným masem a cibulí. Těsto uzavřeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu