Zapražená moučná polévka z Basileje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Chléb konzumní
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 l Hovězí vývar základní
  • 0.2 l Víno červené
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 291.9 mg
  • Vláknina 3033.8 mg
  • Vitamín A 3033.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.

  • 2

    Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu