Hovězí guláš

Hodnocení 6x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1054 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 386.8 mg
  • Vláknina 4325.6 mg
  • Vitamín A 4325.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme.

  • 3

    Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, přidáme pepř, kmín, rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a pod poklicí za občasného promíchání dusíme.

  • 4

    Když maso částečně změkne, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou.

  • 5

    Potom přidáme utřený česnek, majoránku a za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Nakonec guláš podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu