Zelená bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Bujón hovězí
  • 1 dl Voda pitná
  • 5 cl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 60240 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1623.7 mg
  • Vláknina 8732.8 mg
  • Vitamín A 8732.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném másle mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, pažitku a utřený česnek. Přidáme jemně nakrájený špenát a pórek a dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme je k zelenině, vše dále zaklechtáme hladkou moukou s vodou, zamícháme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu.

  • 3

    V průběhu vaření polévku můžeme okořenit nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem a dále vaříme asi 30 minut.

  • 4

    Polévku odstavenou z ohně prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme smetanu a opět ohřejeme (ale již nevaříme). Osolíme podle chuti a můžeme podávat.

Komentáře k receptu