Nákyp s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Brambory vařené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 830.1 mg
  • Vláknina 23129.8 mg
  • Vitamín A 23129.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

  • 2

    Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu