Brambory se žampiony zapečené v chlebu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1584 kcal
  • Sacharidy 289 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 4005 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 286 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1505.5 mg
  • Vláknina 37269.8 mg
  • Vitamín A 37269.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je spolu s očištěnými, nakrájenými žampiony, nasekaným česnekem a provensálským kořením. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bochníky chleba na povrchu zkrojíme a vnitřek vydlabeme. Připravenou bramborovou směsí chleby naplníme. Povrch poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu