Uherský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Rajčata
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 350 g Vepřový bok
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 665.1 mg
  • Vláknina 7633.6 mg
  • Vitamín A 7633.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.

  • 3

    K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.

  • 4

    Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.

  • 5

    Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.

  • 6

    Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.

Komentáře k receptu