Cazzuola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Víno červené
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 1744.6 mg
  • Vláknina 9149.6 mg
  • Vitamín A 9149.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso před úpravou necháme vymáčet asi 2 hodiny ve vodě, aby při vaření nevypouštělo příliš soli. Zelí a pórek nakrájíme na proužky cca 2 cm široké, celer nastrouháme nahrubo, mrkev nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Osušené maso opečeme za častého obracení na tuku. Poté maso vyjmeme, polovinu tuku odlijeme a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno spolu s utřeným česnekem. Dobře promícháme, orestujeme, zředíme vínem, povaříme, přidáme nakrájenou zeleninu a opečené maso, přilijeme vodu nebo vývar, přidáme koření a sůl a pod poklicí vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec přidáme oloupané brambory a vaříme dalších 20 minut - do změknutí brambor.

  • 3

    Podáváme jako tzv. "Eintopf" - tedy jako jídlo z jednoho hrnce.

Komentáře k receptu