Filé v mandlovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Mandle plátky
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 143.2 mg
  • Draslík 32.4 mg
  • Vláknina 2033.1 mg
  • Vitamín A 2033.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Z vejce, mléka a 75g hladké mouky umícháme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Porce filé obalíme ve zbylé mouce, v těstíčku a v mandlových plátcích.

  • 4

    Filé zvolna smažíme na oleji na pánvi asi 5 minut po každé straně.

  • 5

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborový salát.

Komentáře k receptu